Grilled chicken on vegetablesIngredience: 1 kuře, 100g sušených hříbků, 4 žampiony, 2 snítky rozmarýnu, 6 lístků bazalky, olej na marinádu, špetka kardamonu, sůl, pepř, 1 citron

 

Postup: Kuře si nejprve rozčtvrtíme na jednotlivé porce a řádně očistíme. Do hmoždíře vložíme nasekané sušené hříbky se špetkou kardamonu, rozmarýnem a řádně rozdrtíme. Do rozdrcených hříbků přidáme ještě trochu nastrouhané citrónové kůry, sůl, pepř, nasekanou bazalku a vše řádně rozmícháme v oleji. Do této marinády vkládáme kuřecí čtvrtky, které necháme uležet přes noc. Druhý den vkládáme kuřecí čtvrtky na rozpálený gril, kde necháme grilovat 18 minut. Stále přitom potíráme marinádou. Při grilování si nakrájíme žampiony na plátky, zakápneme citrónovou šťávou a necháme grilovat 2-3 minuty z každé strany. Při servírování ozdobíme kuřecí čtvrtky plátky grilovaných žampiónů. Podobně se připravuje i grilovaná kuřecí roláda

© Brebca – Fotolia.com

Vhodná příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše

Sledujte náš Facebook