Grilované kuřecí nudličky na tyči v kabátku z kari Image courtesy of Sura Nualpradid at FreeDigitalPhotos.net
Grilované kuřecí nudličky na tyči v kabátku z kari Image courtesy of Sura Nualpradid at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 250g kuřecích prsních řízků, 150ml smetany 12%, 10g kari, 50ml ananasové šťávy, sůl, pepř, pomerančová kůra, rozmarýn. 12 kusů špejlí namočených minimálně 1 hodinu ve vodě.

 

Postup: Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky o velikosti 8x2cm, osolíme a opepříme. V misce si smícháme smetanu, šťávu z ananasu, kari, osolíme a přidáme pomerančovou kůru a rozmarýn. Do této směsi dáme nakrájené nudličky a řádně promícháme. Po vyjmutí necháme okapat a napichujeme na špejle do tvaru písmene S. Vložíme na gril a za častého otáčení grilujeme 7 minut. Při grilování potíráme zbylým obsahem misky. Při podávání necháváme maso na špejlích a sundáváme až na talíři.
Stejný postup je možné použít i na grilované kuře, jen je třeba počítat s delší dobou grilování kvůli dobrému propečení masa u kostí

 Vhodná příloha: šťouchané brambory

Sledujte náš Facebook