Grilované netradiční vepřové kotlety
Grilované netradiční vepřové kotlety

Ingredience: 300 g vepřových kotlet, slunečnicový olej, sůl, česnek, med, kokosové mléko, sójové mléko, papájový sirup, mletý pepř, sezamový olej, třtinový cukr, černé pivo, švestková povidla, ananasový džem. ledový salát, rajčata, bageta, máslo, pažitka, cibule, citrón

Postup: Tento recept bude netradiční díky marinádě, která bude bohatá na rozmanité chutě. Takže vepřové kotlety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu, tak trochu zvláštního typu. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, česnek, med, kokosové mléko, sójové mléko, papájový sirup, mletý pepř, sezamový olej, třtinový cukr, černé pivo, švestková povidla a ananasový džem. V této směsi necháme kotlety tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a kotlety vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž je grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme zdobit. Ledový salát a rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Ledový salát rozprostřeme na talíř okolo masa a na něj dáme rajčata pokrájená na menší kousky. A půjdeme dále – k příloze. Bude se jednat o pečivo. Vezmeme si bagetu a nařízneme ji na několika místech. Nyní si dáme do misky máslo, najemno nasekanou pažitku, najemno nasekanou cibulku, osolíme a přidáme citrónovou šťávu. Tuto směs důkladně rozmícháme a snažíme se ji rovnoměrně dostat do naříznutých prostor v bagetě. Takto nachystané pečivo podáváme ke kotletám.

Vhodná příloha: pečivo

Sledujte náš Facebook