Grilované ryby na citrónech

kategorie // Ryby
08-08-170

Grilované ryby na citrónech
Grilované ryby na citrónech

Ingredience: 300 g ryb, olivový olej, sůl, rybí vývar, tymián, plnotučná hořčice, citrón, vejce, pepř, slunečnicový olej, bílý jogurt, tvrdý sýr, čerstvá petrželka, rajčata

 

 

Postup: Standardní recept, řeklo by se, avšak tentokrát to bude jinačím způsobem. Ryby si koupíme pokud možno už bez vnitřností, omyjeme je pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu z olivového oleje, soli, rybího vývaru, tymiánu a plnotučné hořčice. Do ryby uděláme několik řezů tak, jak je to vidět na fotografii. V této směsi necháme ryby marinovat přes noc. Další den ryby vytáhneme z marinády a do míst, kde jsou udělány řezy, vkládáme citrón nakrájený na plátky, omytý pod tekoucí vodou a osušený. Takto připravené ryby vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Během procesu grilování ryby ještě pokapeme citrónovou šťávou. Hotové si vytáhneme na talíře a připravíme si přílohu. Uvaříme si vejce natvrdo. Smícháme si žloutky, sůl, pepř, citrónovou šťávu, plnotučnou hořčici, slunečnicový olej, bílý jogurt, nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nasekané bílky najemno nasekanou petrželku. Tuto směs důkladně promícháme a můžeme ji podávat už takto k rybám nebo si seřízneme rajče, vydlabeme dužninu, tu ještě přimícháme do směsi a plníme rajčata. Ke grilovaným rybám se to hodí.

 

 

Vhodná příloha: zelenina, plněná rajčata

Sledujte náš Facebook