Smoked fish with bruschettaIngredience: 16 sardinek, 1 citrón, 4 rohlíky, 6 cherry rajčátek, 100g salátové okurky, 5 ředkviček, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 60g másla

 

Postup: pokud jsou sardinky konzervované, vyjmeme je z oleje a necháme okapat. Poté je vložíme do misky, potřeme prolisovaným česnekem, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Necháme uležet hodinu v chladu. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kolečka a zeleninu nadrobno. Sardinky vložíme na rozpálený gril a grilujeme 3 minuty z obou stran. Před vyjmutím sardinek z grilu vložíme na gril také plátky pečiva, které jemně potřeme rozpuštěným máslem z obou stran. Rohlíky necháme pouze chvilku na grilu, aby dostali krásnou barvu a křupaly. Vše vyjmeme z grilu a na křupavé plátky pečiva navrstvíme směs nakrájené zeleniny. Servírujeme společně na jednom talíři.

© Viktorija – Fotolia.com

Vhodná příloha: bez přílohy (jedná se o předkrm)

Sledujte náš Facebook