Grilované steaky

kategorie // Hovězí maso
07-17-170

Grilované steaky
Grilované steaky

Ingredience: 200 g hovězích steaků, sůl, pepř, olivový olej, citrónová kůra a šťáva, chilli koření, hořčice, sójová omáčka, grilovací koření, bílé suché víno, ocet, med, cibule, cukr, barevný pepř, hrášek

 

Postup: Hovězí maso na steaky si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Naložíme ho do marinády, v tomto případě se bude jednat o pikantnější záležitost – olivový olej, hořčice, chilli koření, sójová omáčka, citrónová kůra a šťáva, grilovací koření, bílé suché víno, ocet, sůl, pepř a med. Marináda se musí důkladně promíchat, a když tomu tak je, maso se do ní naloží, ale tentokrát na 48 hodin. Když to budou celé dva dny, tak se ingredience z marinády důkladnějším způsobem vsáknou do masa a chutě budou intenzivnější. Po dvou dnech se maso vytáhne z marinády, postříká se ještě trochu olivovým olejem a pokládá se na rozpálený gril. Zprudka se griluje po obou stranách. Hotové maso se vytáhne, dá na talíř a připraví se ještě ozdoba. Cibule, nakrájená na kolečka, se nechá na pánvi, ve které je rozehřátý olej zkaramelizovat s cukrem a pak se klade na plátky masa. Nahoru se ještě přidají kuličky barevného pepře a také kuličky hrášku. A nyní už nic nebrání podávání.

 

Vhodná příloha: grilované brambory

Sledujte náš Facebook