salmon rawIngredience: 1 losos, 12 plátků slaniny, 1 citron, snítka kopru, olivový olej, mořská sůl, pepř

 

Postup: Lososa rozkrojíme na poloviny a zbavíme kostí. Když je ryba zbavená kostí, nakrájíme ji na tyčinky o velikosti cca 3cm. Plátky slaniny rozkrojíme na poloviny a každý kousek smotáme do ruličky. Tyčinky z lososa na dvou místech propíchneme a prošpikujeme slaninou. Pak maso vložíme do misky, osolíme mořskou solí, opepříme, přidáme nasekaný kopr, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu a zakápneme olivovým olejem. Necháme uležet 1 hodinu a pak vkládáme na gril. Na gril vkládáme rybu nejprve kůží dolů a grilujeme 4 minuty z obou stran.

© Darius Dzinnik – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory, šťouchané brambory

Sledujte náš Facebook