Grilované vepřové kotlety se zeleninou
Grilované vepřové kotlety se zeleninou

Ingredience: 300 g vepřových kotlet, olivový olej, sůl, kachní sádlo, med, rajčata, hlávkový salát, šalotka, červená paprika, citrón, kečup

 

 

Postup: Tento recept bude velmi jednoduchý. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si snadnou marinádu – olivový olej, sůl, kachní sádlo a med. Kachní sádlo je enormně neobvyklá záležitost, navíc k vepřovému, ale v tomto receptu to tak je. Necháme marinovat dvě hodiny. Po uplynutí této doby si maso vyndáme z marinády a vkládáme ho na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a pokračujeme se zeleninou. Rajčata, hlávkový salát, šalotku a papriku si očistíme, papriku rozpůlíme, vyndáme semínka, vše omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Papriku si pokapeme olivovým olejem a dáme ji lehce ogrilovat. Hlávkový salát si natrháme na menší kusy, pokapeme citrónovou šťávou a rozložíme okolo grilovaných kotlet. Rajčata posadíme celá na ozdobu a šalotku nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninou si obložíme kotlety. Ještě můžeme podávat k hotovému jídlu jako doplněk kečup, případně i něco pálivějšího, ale to už záleží na každém, co si dopřeje. Sádlo v marinádě – někdo by si mohl říci, že je to nesmysl, ale kotlety natáhnou chutě drůbeže.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Sledujte náš Facebook