Grilované vepřové maso na kopru
Grilované vepřové maso na kopru

Ingredience: 300 g vepřového masa, sůl, olivový olej, plnotučná hořčice, pepř, sušený zázvor, kopr – čerstvý nebo ze sklenky, citrón, mandarinky

 

Postup: Nejenom vždycky hovězí, může se na grilování použít i vepřové, což určitě mnoho lidí ocení. Tentokrát se bude jednat o takovou lehce pikantní marinádu. Takže nyní si předvedeme jak na samotnou přípravu. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokud ho máme vcelku, tak si jej nakrájíme na menší kousky. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř, plnotučná hořčice, sušený zázvor a kopr překrájený na menší kousky. Kopr může být čerstvý i ze sklenky. V této směsi necháme maso marinovat přes celou noc. Další den si rozpálíme gril, maso ještě pokapeme olivovým olejem a zprudka grilujeme po všech stranách. Během procesu grilování si omyjeme citrón, rozkrojíme ho na poloviny a vymačkáváme jeho šťávu na maso. Hotové maso si vyndáme na talíř a můžeme si přidat ještě takovou omáčku, do které ho budeme namáčet. Smícháme olivový olej, hořčici a pár kapek mandarinkové šťávy. K masu se zakusuje pečivo, případně nějaká příloha ve formě brambor či lehkých omáček. Kopr je dost neoblíbená surovina k jídlu, ale to je chyba, dokud ho lidé neochutnají.

 

Vhodná příloha: pečivo, dipy, vařené brambory

Sledujte náš Facebook