Vepřové plátky 2 – 3 cm silné (dohromady asi 600 – 800 g), trochu rozmarýny a sušené cibule, špetka sušeného česneku, 4 lžíce oleje, sůl.

Plátky okořeníme jako u grilovaných vepřových ledvinek (viz str. 90) a necháme je pak odležet ještě asi 30 minut v okořeněném olejovém nálevu. Na dobře předehřátém grilu grilujeme asi 3 minuty z každé strany, při otáčení potíráme zbylým olejem. Solíme těsně před servírováním.

Doba přípravy: 15 minut.

Grilovací vzorek: Na grilu se obvykle do masa vypálí jen jemné přímkové vzory rozpáleného roštu. Pokud bychom chtěli maso přizdobit pravidelným „károváním“, pak si můžeme pomoci tím, že každý plátek vždy po 2 minutách otočíme přesně o 90° (tj. z polohy podélné do polohy příčné či naopak.

Sledujte náš Facebook