Grilované vepřové špízy
Grilované vepřové špízy

Ingredience: 300 g vepřového masa, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, med, pepř, grilovací koření, česnek, světlé pivo, plnotučná hořčice, hnědý cukr, šalotka, žampiony, meloun, rajčata nebo petrželka

 

Postup: Obvykle ukazujeme v receptech zeleninové špízy, ale dnes to bude víceméně masová varianta, kde je však poměrně složitější marináda, takže hned si ukážeme jak na to. Vepřové maso omyjeme a osušíme. Nyní si připravíme marinádu – olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření, utřený česnek, světlé pivo, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, med a hnědý cukr. Do této směsi si naložíme maso a necháme marinovat 24 hodin. Po uplynutí této doby si maso vyndáme a začneme ho napíchávat jehly, přičemž ho prokládáme ještě šalotkou, kterou si omyjeme a nakrájíme na kolečka – maso, šalotka, maso šalotka, a to tak dlouho, dokud stačí jehla. Hotové ještě zastříkneme olivovým olejem a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme zprudka po všech stranách. Hotové vyndáme a můžeme si připravit ještě přílohu v podobě grilovaných žampionů. Ty omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a ugrilujeme též ze všech stran. Hotové přidáme k masu na talíř. Můžeme ještě ozdobit nebo doplnit melounem rozkrájeným na opravdu malé kousky, případně rajčaty či petrželkou.

 

Vhodná příloha: grilované žampiony, ovoce, zelenina

Sledujte náš Facebook