Grilované vepřový kotletky se zelenou oblohou
Grilované vepřový kotletky se zelenou oblohou

Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, grilovací koření, citrón, rukola, polníček, šalotka, červená paprika, pórek, sterilovaná kukuřice, máslo, vejce, mletý pepř, mletá červená paprika

Postup: Jelikož se bude v tomto případě jednat o výživný pokrm, tak se zlehčí bylinkami. Vepřové kotlety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu pomocí těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, grilovací koření a citrónová šťáva. V této směsi necháme maso přes. Další den si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka z obou stran. Hotové vepřové kotlety si vyndáme na talíř a můžeme pokračovat s oblohou. Rukolu, polníček a šalotku, kterou si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Šalotku si nakrájíme na plátky a tzv. je rozdrobíme. Rukolu spolu s polníčkem rozprostřeme okolo masa a na tyto zelené bylinky si poházíme rozdrobenou šalotku. Ještě si nachystáme zeleninový doplněk. Červenou papriku si rozkrojíme, zbavíme semínek a spolu s pórkem omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Červenou papriku nakrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka. Kukuřici si scedíme a necháme okapat. V pánvi si rozpustíme máslo a hodíme na něj zeleninu a kukuřici. Zhruba deset minut dusíme. Do této směsi si dáme rozšlehaná vajíčka se solí, mletým pepřem a mletou červenou paprikou. Smažíme zhruba deset minut.

Vhodná příloha: zelenina

Sledujte náš Facebook