Grilované žampiony na špeku
Grilované žampiony na špeku

Ingredience: 300 g žampionů, olivový olej, sůl, ocet, mletý zázvor, špek – slanina – ne anglická, salátová okurka, ementál, vejce, natě z jarní cibulky, pepř, majonéza

 

 

Postup: Tento recept bude svým způsobem zvláštnost, takový div. Ano, maso a houby jdou spolu odjakživa, počítá se do toho i špek, ale ten bude tentokrát hrát prim v marinádě. Houby si nejprve očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Následně si připravíme marinádu. Smícháme si olivový olej, sůl, ocet, mletý zázvor a pozor – špek nakrájený na menší kousky. V této marinádě necháme houby tři dny – 72 hodin. Tím se do nich natáhnou chutě ve větší míře. Po uplynutí této doby si připravíme jehly. Houby vytáhneme z marinády a celé, bez krájení, je napícháme na jehly, co se vejde. Takto připravené špízy si ještě trochu zastříkneme olejem a vkládáme je na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové houby si vytáhneme na talíře a připravíme si přílohu. Bude to okurkový salát, ale ne jen tak ledajaký. Salátové okurky si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Ementál si také nakrájíme na menší kostičky. Vejce uvařená natvrdo se mohou jak na kostky, tak i na plátky, natě z jarní cibulky si omyjeme taktéž pod tekoucí vodou a nasekáme, osolíme, opepříme, přilijeme ocet a přidáme majonézu, vše důkladně promícháme a můžeme podávat.

 

 

Vhodná příloha: saláty

Sledujte náš Facebook