Grilovaný bůček s ostrou chutí v karamelové krustě
Grilovaný bůček s ostrou chutí v karamelové krustě

Ingredience: 800g vepřového bůčku, 100g cukru krystal, sůl, pepř, domácí grilovací koření, chilli, 4 stroužky česneku, trocha oleje

 

Postup: Vepřový bůček pro tyto účely vybíráme středně prorostlý s rovnoměrným zastoupením masa a sádla. Z bůčku odstraníme kůži a nakrájíme maso na 8 rovnoměrných plátků. Plátky masa z obou stran osolíme a opepříme. Do malé misky si dáme špetku oleje, do kterého utřeme prolisovaný česnek s chilli. Pak potřeme směsí oleje i plátky masa. Ty necháme 4 hodiny uležet v chladu. Maso pak vkládáme na rozpálený gril a grilujeme přibližně 4 minuty z obou stran, až bude maso křupavé a i sádlo se zatáhne. V tuto chvíli plátky masa sundáme z grilu a z obou stran obalíme v cukru. Na 1 minutu z každé strany pak plátky znovu vložíme na gril a počkáme, až se vytvoří karamelová krusta. Pak servírujeme. Pokud jste trochu konzervativnější, zkuste tradiční pečený bůček – odkaz vede na web o domácích zabijačkách

 

Vhodná příloha: domácí cibulový chléb

Sledujte náš Facebook