Grilovaný bůček v alobalu s nastrouhanými jablky
Grilovaný bůček v alobalu s nastrouhanými jablky

Ingredience: 800g vepřového bůčku, 4 jablka, špetka skořice, sůl, pepř, 8 snítek rozmarýnu, 8 lístků bazalky

 

Postup: Vepřový bůček nejprve rozdělíme na 4 stejně velké části s váhou 200g tak, aby byly vcelku. Z vrchní části bůček nařežeme jemnými zářezy a důkladně protřeme solí každou část. Každou část také pepříme a necháme chvilku uležet. Mezitím si do misky nahrubo nastrouháme oloupaná jablka. Přidáme k nim špetku skořice a také nasekané bylinky – rozmarýn a bazalku. Vše důkladně promícháme a necháme také chvilku uležet. Kusy vepřového bůčku dáme na připravené části alobalu a každý kus nejprve obalíme směsí nastrouhaných jablek a až poté zabalíme do alobalu. Zabalené maso s jablky vložíme na rozpálený gril a na středním ohni grilujeme 30 minut. Průběžně alobal otáčíme. Servírujeme z grilu přímo na talíř, ještě zabalené v alobalu. Strouhaná jablka by měla vytvořit na mase sladkou krustu

 

Vhodná příloha: pečené brambory

Sledujte náš Facebook