Grilovaný camembert s cuketou, rajčaty, olivovým olejem a lístky bazalky
Grilovaný camembert s cuketou, rajčaty, olivovým olejem a lístky bazalky

Ingredience: 1 sýr camembert, cuketa, rajčata, sůl, pepř, olivový olej, bazalka

 

Postup: Plísňové sýry se vyznačují svojí výraznou chutí, to je známá věc. Camembert může mýt velice jemnou až palčivou, záleží na tom, jak dlouho zrál. Podle toho se také musí volit příprava u grilování. V tomto případě se spíše zaměříme na jemnou formu. Cukety a rajčata si omyjeme, osušíme a nakrájíme – cuketa na kolečka, rajčata stačí na polovinu. Se sýrem starosti nebudou, stačí jen osolit a opepřit a pokapat olivovým olejem. Nejprve si dáme grilovat zeleninu. Asi po půl minutě přidáme i sýr. Ten grilujeme stejně jako zeleninu po obou stranách. Jak zelenina, tak i camembert by měli být hotovi naráz. Proto se musí u grilování dávat pozor a trefit ten správný okamžik. Hotové ugrilované suroviny se vytáhnou. Nejprve se na talíř položí sýr, z něhož se může odkrojit malý kousek. Okolo něj se naaranžují kolečka cukety a půlky rajčat. Jako bonus se na povrch sýru položí lístek bazalky. Jedná se o velmi jednoduchý a chutný recept, jak připravit i ze sýra grilovanou mňamku.

 

Vhodná příloha: pečivo, klidně i bezlepkové, brusinková omáčka

Sledujte náš Facebook