Grilovaný hamburger
Grilovaný hamburger

Ingredience: 100g hovězího nebo vepřového masa, mořská sůl, pepř, olivový olej, sójová omáčka, pálivý kečup, česnek, saké nebo bílé víno, houska nebo bulka, koriandr či petrželka na ozdobu

 

Postup: Hamburgery, lidově řečeno hambáče, dříve jedli lidé jenom v Americe, dneska už i u nás po celé republice. Když se objevily úplně poprvé, tak to byl boom, něco nového. Dneska už se tím nikdo až tak neohromí, protože je to normální, ale hamburger se dá připravit i na způsob grilovaného pokrmu. Jako první si vezmeme maso – hovězí nebo vepřové, podle vlastního výběru. To si naložíme do marinády – olej, sójová omáčka, pálivý kečup, mořská sůl, pepř, stroužek česneku, ale pozor, nyní přijde zvláštnost – saké. Kdo nesežene nebo nemá rád toto rýžové víno z Asie, tak ho může nahradit bílým vínem. Maso by se mělo nechat v marinádě 24 hodin, případně přes noc. Když uplynula doby marinování, rozpálíme si gril, maso můžeme ještě mírně pokapat olivovým olejem a zprudka grilujeme po obou stranách. Když je hotové, vystřídá ho houska, kterou si rozkrojíme na půlky, potřeme olejem a opět po obou stranách ogrilujeme. Pak už nezbývá nic jiného, než to seskládat. Takže mezi dvě poloviny housky dáme maso, v tomto případě kdo nechce, nemusí doplnit zeleninou přímo v hamburgeru, ale stačí položit na talíř. Jako doplněk můžeme přidat pálivý kečup a něco zeleného – snítku petržele, koriandru, podle vlastního výběru.

 

Vhodná příloha: dipy, omáčky, saláty

Sledujte náš Facebook