Grilovaný mořský okoun na červeném pepři plněný rozmarýnovým máslem
Grilovaný mořský okoun na červeném pepři plněný rozmarýnovým máslem

Ingredience: 4 mořští okouni středně velcí, sůl, červený pepř, citron, 80g másla, 5 snítek rozmarýnu, 2 stroužky česneku

 

Postup: Mořské okouny zbavené vnitřností nejprve důkladně opláchneme z vnější i vnitřní strany a osušíme. Na vnější straně provedeme z každé strany 3-4 tenké zářezy do kůže. Vnitřní i vnější prostor důkladně osolíme. Do misky si dáme povolené máslo, do kterého přidáme špetku soli, utřený česnek, nasekaný rozmarýn a trochu citrónové kůry. Důkladně promícháme a tímto máslem plníme vnitřní část všech okounů. Vnější část okounů ochutíme nadrceným červeným pepřem a všechny ryby dáme na 4 hodiny uležet do chladu. Pak je vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 4-5 minut z každé strany. Před servírováním ještě okouny pokapeme citronovou šťávou.

 

Vhodná příloha: hranolky, pečená brambora v alobalu

Sledujte náš Facebook