Suroviny pro 4 porce:  4x pstruh ( 20-30cm), 2x mrkev, 1x petržel, ½ celeru, 2x cibule, sůl, pepř, citronová šťáva a kůra, máslo, petrželka, fenykl a kapary.

Příprava: Povolenou kostku másla rozmělníme a smícháme s nasekanou petrželkou nadrceným kapary, fenyklem a

Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem a kořenovou zeleninou
Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem a kořenovou zeleninou Image courtesy of piyato at FreeDigitalPhotos.net

špetkou citronové kůry. Máslo důkladně promícháme a necháme odležet na chladném místě. Mrkev, celer a petržel si nakrájíme na pruhy 2x5cm a vložíme na gril společně s cibulí nakrájenou na kolečka. Grilujeme 3 minuty po každé straně.  Pstruha důkladně očistíme a zbavíme postranních ploutví a hřbetní ploutve. Pokud je pstruh čerstvý, rozřízneme břicho od hlavy až k zadní ploutvi a vyjmeme vnitřnosti. Vnitřek ryby také očistíme, potřeme bylinkovým máslem a vyplníme směsí grilované kořenové zeleniny s cibulí. Naplněného pstruha vkládáme na gril a zvolna grilujeme 7-10 minut z každé strany. Grilovaná zelenina provoní celého pstruha a bylinkové máslo mu dodá křehkost a jemnost. Před podáváním pstruha zakápneme citronovou šťávou.

 

Vhodné přílohy: grilované brambory v alobalu, grilovaná zelenina.

Sledujte náš Facebook