Grilovaný steak a zeleninový salát
Grilovaný steak a zeleninový salát

Ingredience: 200g vepřového masa, 5 lžic hořčice, 1 hlávka salátu nebo čínského zelí, sůl, pepř, olivový olej, 5 rajčat, citrónová šťáva

 

Postup: Vepřové maso, nejlépe kotlety, si nakrájíme na plátky o síle asi tří centimetrů. Do misky si dáme olivový olej a přidáme hořčici, sůl a pepř, vše rozmícháme. V této směsi necháme maso naložené přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a steaky na něm zprudka opékáme. Mezitím si nachystáme zeleninový salát. Natrháme si hlávkový salát podle vlastního výběru, může být i čínské zelí, záleží na momentální chuti, přidáme rajčata nakrájená na půlky, případně i na menší kousky a vše zakápneme šťávou z citrónu, promícháme. Ugrilované steaky vyjmeme na talíř a okolo rozložíme připravený salát. Nyní už jen podáváme.

 

Vhodná příloha: dresink, dip

Sledujte náš Facebook