Grilovaný steak se zeleninou, ovocem a omáčkou
Grilovaný steak se zeleninou, ovocem a omáčkou

Ingredience: 300 g hovězího masa, 300 g zeleniny – paprika, cuketa, baklažán, lilek, rajčata, šalotka, sůl, z ovoce pomeranč nebo mandarinka, olivový olej, pepř, plnotučná hořčice, citrónová šťáva, kečup, cukr, kokosové mléko, sterilované okurky, ředkvičky, baklažán

 

Postup: Hovězí maso si omyjeme a osušíme. Naložíme si ho na noc do této marinády – olivový olej, sůl, pepř a hořčice. Jedná se o jednodušší marinádu, protože k masu se bude přidávat kromě zeleniny ještě omáčka. Druhý den si rozpálíme gril a grilujeme zprudka po obou stranách. Maso by mělo být úplně měkké, v žádném případě krvavé, to v tomto receptu nechceme. Nyní zvolna přejdeme k návodu přípravy zeleniny a ovoce. K masu si připravíme zeleninu, kterou omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou a vložíme do už zmíněné marinády na noc. Hotové maso vytáhneme a dáme na talíř. Zeleninu grilujeme zprudka po všech stranách. Hotovou vyložíme a přendáme si k masu. Nyní si připravíme jednoduchou omáčku. Smícháme kečup, olivový olej, cukr, sůl a kokosové mléko. Promícháme a můžeme podávat. Je to velmi neobvyklá omáčka, ale stojí za vyzkoušení. Můžeme si přidat ještě na ozdobu ředkvičky, sterilované okurky, rajčata či baklažán, to vše nakrájené na menší kousky a vložené do misek.

 

Vhodná příloha: omáčky, zeleninové saláty, hranolky

Sledujte náš Facebook