Grilovaný steak

kategorie // Hovězí maso
08-08-170

Grilovaný steak
Grilovaný steak

Ingredience: 300 g hovězí maso, sůl, olivový olej, grilovací koření, mletá pálivá paprika, plnotučná hořčice, pepř, česnek, červené víno, citrón, sušený rozmarýn, sušené oregano, chilli koření

 

Postup: Steaky jsou doslova klasika, a to i ty grilované. Z hovězího masa to bývá nejčastější, nicméně se dá použít i vepřové, ale dnes to bude právě ta první varianta. Hovězí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si trochu složitější marinádu z těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření, utřený česnek, červené víno, mletá pálivá paprika, plnotučná hořčice, citrónová šťáva, sušený rozmarýn, sušené oregano a chilli koření. V této směsi necháme hovězí maso dva dny, čili 48 hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril a zprudka grilujeme po obou stranách. Během grilování můžeme zastříknout maso ještě olivovým olejem. Hotové maso si vyndáme, dáme na talíře a můžeme podávat. Marináda je taková dost štiplavá, ale hovězí maso to bez problémů snese. Právě že je tento typ marinády pro ni jako stvořený. Kdo by přece jen chtěl použít místo hovězího masa vepřové, tak to není žádný problém. Nicméně se musí během grilování dávat pozor, aby se maso nepřipálilo, protože při prudkém stylu se to často stává.

 

Vhodná příloha: zelenina, brambory pečené v alobalu

Sledujte náš Facebook