Grilled meat and vegetablesIngredience: 400g vepřové plece, 100g uzeného masa, 3 cibule, 3 papriky, 200g polotučného tvarohu, 100g majonézy, 1 salátová okurka, pažitka, citron, sůl, pepř, domácí grilovací koření, olej na marinádu

 

Postup: Vepřovou plec zbavíme povrchových blan a nakrájíme na stejné kostky o velikosti cca. 3x3cm. Maso vložíme do misky, přidáme sůl, pepř, grilovací koření a zakápneme olejem. Pak necháme misku uležet v chladu minimálně 2 hodiny. Mezitím si nakrájíme na kostky i uzené maso, cibuli rozdělíme na čtvrtiny a papriku na větší čtverce. Do další misky si spojíme tvaroh s majonézou. Do těchto ingrediencí přidáme ještě citrónovou šťávu, nasekanou pažitku a 50g nastrouhané salátové okurky. Vše dochutíme ještě solí a pepřem a necháme chvilku uležet. Uleželé maso napichujeme na jehly střídavě s uzeným masem cibulí a paprikou. Hotové špízy vložíme na rozpálený gril a grilujeme 13 minut za stálého otáčení. Servírujeme na talíř s dipem v misce, aby si každý host mohl namáčet podle chuti

Další recepty na www.grilykrby.cz

© Jacek Chabraszewski – Fotolia.com

Vhodná příloha: salát z míchané zeleniny

Sledujte náš Facebook