Grilovaný zadní běh s králíka na víně s cibulovými žampiony
Grilovaný zadní běh s králíka na víně s cibulovými žampiony

Ingredience: 4 zadní králičí běhy, 100ml červeného vína, sůl, pepř, snítka tymiánu

Na žampiony: 4 větší žampiony, 2 cibule, 4 stroužky česneku, rozmarýn, 8 lístků bazalky, 60g másla, sůl, pepř

 

Postup: Ze všeho nejdříve si připravíme kusy masa na grilování. Jednotlivé běhy řádně očistíme, ze všech stran důkladně opepříme a osolíme. Víno nalijeme do misky a přidáme do něho nadrobno nasekaný tymián. Maso dáme do misky a přelijeme vínem. Necháme 4 hodiny marinovat. Mezitím si připravíme žampiony, kterým ulomíme nožičku. Tu můžeme najemno nasekat. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibulku a plátky česneku. Orestujeme dozlatova a můžeme přidat restovat také zbytky nasekaných nožiček žampionů. Přidáme nasekaný rozmarýn a lístky bazalky, dochutíme solí a pepřem a touto směsí plníme žampiony. Pak je zabalíme do alobalu. Maso vyjmeme z vína a vložíme na gril. Pomalu grilujeme asi 8 minut z každé strany. Žampionům v alobalu stačí jen 10 minut celkem. Servírujeme společně.

 

Vhodná příloha: chléb, brambory nebo bez přílohy

Sledujte náš Facebook