Hermelín na grilu s dýňovým pyré s kopřivami
Hermelín na grilu s dýňovým pyré s kopřivami

Ingredience: 4 hermelíny, 2 cibule, 4 stroužky česneku, domácí grilovací koření, 2 snítky rozmarýnu

Na pyré: 400g čerstvé dýně, 2 brambory, mletý kmín, 4 stroužky česneku, 2 hrsti kopřiv, sůl, pepř

 

Postup: Nejprve si začneme připravovat pyré. Dýni vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Do hrnce si také oloupeme brambory a společně s dýněmi dáme vařit do menšího množství osolené vody, jen aby byly dýně a brambory zlehka potopené. Vaříme 30 minut. Když se voda začne vařit, začínáme si připravovat hermelín. Ten z obou stran posypeme grilovacím kořením a nasekanými snítkami rozmarýnu. Připravíme si alobal, do kterého budeme hermelín balit, ale ke každému hermelínu přidáme ještě pár plátků cibule na kolečka a nasekaného česneku. Pak zabalíme a vložíme na středně rozpálený gril, kde necháme 10 minut grilovat z každé strany. 3 minuty před uvařením dýní a bramborami k nim přidáme také česnek, mletý kmín a kopřivy. Necháme projít varem a pak vše umixujeme tyčovým mixerem. Podáváme společně hermelín i pyré na jednom talíři.

 

Vhodná příloha: bez přílohy nebo pečivo

Sledujte náš Facebook