Hořící šunka

kategorie // Předkrmy
06-15-110

4 krajíčky veky, máslo k jejich namazání, několik menších cibulek, 4 listy hlávkového salátu nebo 4 menší snítky zelené petrželky, 1 lžíce sádla, 4 menší plátky vařené šunky (pokud možno bez tučných okrajů), 1 sklenička slivovice (2 cl), vinjaku nebo džinu

Veku potřeme máslem a ozdobíme na mělkých talířcích cibulkami, salátem či petrželkou. Sádlo rozpustíme v pánvičce a plátky šunky z obou stran středně prohřejeme. Pozor při otáčení! Nakonec přelijeme šunku lihovinou, silně zahřejeme a zapálíme. V pánvi necháme alkohol vyhořet nebo dohořívající plátky pokládáme rovnou na připravené krajíčky veky.

Doba přípravy: 40 min.

Sledujte náš Facebook