Hot dog z domácích párků
Hot dog z domácích párků Image courtesy of Grant Cochrane at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 8ks malých bagetek, 300g mletého hovězího masa, 200g mletého vepřového masa, 3 stroužky česneku, špetka majoránky, špetka mletého kmínu, 10g mleté papriky, 6ml worcestrové omáčky, 1 cibule,  75g krouhané hlávkové zelí, hořčice, kečup, nebo dip podle chuti, sůl a pepř.

Postup: Oba druhy mletého masa musí být umleté na nejjemnější stupeň. Pokud jsou takto umletá, vložíme je do misky kam přidáme papriku, majoránku, kmín worcester, sůl, pepř a lžičku hořčice. Promíchané suroviny necháme uležet v chladu. Po uležení tvarujeme mokrýma rukama do párečků. Délka párku by měla být 12cm a průměr 2cm. Vkládáme na rozpálený gril s kolečky cibule a grilujeme 7 minut. Při grilování stále otáčíme. Před vyjmutím si necháme rozpéct i nakrojené bagetky. Bagetky pak roztáhneme potřeme hořčicí, vysteleme nakrouhaným zelím, vložíme párek a navrch dáme dip podle chuti a grilované cibulové kroužky.

Vhodné přílohy: bez příloh

Sledujte náš Facebook