Hovězí burger s grilovanou zeleninou
Hovězí burger s grilovanou zeleninou

Ingredience: 4 bulky, 800g hovězího masa, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 4 snítky tymiánu, sůl, pepř, 2 rajčata, 2 cibule, 2 žluté papriky, 1 cuketa, 1 hrst lístků rukoly, 4 lžíce dijonské hořčice, 4 lžíce majonézy, olivový olej

 

Postup: Hovězí maso si nameleme do misky a přidáme k němu najemno nakrájené šalotky a utřený česnek se solí. Maso pak ještě dochutíme nasekaným tymiánem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Pak necháme 4 hodiny uležet na chladném místě. Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, rajčata na kolečka, cuketu také a cibuli na kolečka. Všechny druhy zeleniny položíme na plech, z obou stran posolíme, z jedné opepříme, zakápneme olivovým olejem a také necháme hodinu uležet. Z masa pak tvarujeme 4 placky, které potřeme olejem a vložíme na gril. Grilujeme z obou stran 5 minut. Zeleninu grilujeme 2 minuty z každé strany a nakonec přidáme na gril opéct také rozpůlenou bulku. Spodní bulku po vyjmutí z grilu potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátky rukoly, položíme grilovanou cuketu a papriku. Pak přidáme grilované maso a na něj ještě cibuli a rajčata. Vrchní bulku natřeme majonézou a přiklopíme hamburger.

Inspirace receptem na hamburger se sušenými rajčaty

Sledujte náš Facebook