Hovězí burger s plátkem grilovaného ananasu
Hovězí burger s plátkem grilovaného ananasu

Ingredience: 4 bulky, 700g hovězího masa, 3 jarní cibulky, 3 stroužky česneku, hrst rozmarýnu, 6 lístků bazalky, olivový olej, 4 plátky sýru Gouda, 1 ananas, 50ml brandy, 1 rajče, ledový salát, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce dijonské hořčice, 1 cibule, sůl, pepř

 

Postup: Hovězí maso si nameleme na jemno do misky. Přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a utřené stroužky česneku. Ochutíme solí a pepřem a zakápneme olivovým olejem. Pak do směsi masa přidáme nasekanou hrst rozmarýnu, lístky bazalky a ochutíme solí a pepřem. Po důkladném promíchání vložíme na 4 hodiny uležet do chladu. Ananas oloupeme a nakrájíme 4 plátky o síle 1cm. Každý plátek z obou stran zakápneme brandy a také vložíme do chladu. Mezitím si opláchneme a natrháme na kousky ledový salát, cibuli a rajče nakrájíme na kolečka a rozkrojíme bulky. Z masa tvarujeme 4 placky, potřeme olivovým olejem a vkládáme na rozpálený gril.  Grilujeme 5 minut z každé strany. Ananas také vložíme na gril na 3 minuty z každé strany. Nakonec necháme na grilu opéct také rozpůlené bulky. Na spodní část bulky potřeme dijonskou hořčici a poklademe ledový salát. Na salát dáme plátky cibule a rajčete a vložíme maso. Na maso vložíme plátek sýra, grilovaný ananas, vrchní bulku potřeme majonézou a přiklopíme na hamburger.

Sledujte náš Facebook