Hovězí burger se směsí restované zeleniny
Hovězí burger se směsí restované zeleniny

Ingredience: 4 bulky,800 hovězího masa, 2 šalotky, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř, 4 plátky sýru Chedar, 4 plátky ledového salátu, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce kečupu, 4 sterilované okurky

Na zeleninovou směs: 2 červené cibule, 4 stroužky česneku, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, pórek, 2 rajčata, 8 lístků bazalky, 25g másla, špetka olivového oleje, sůl, pepř

 

Postup: Hovězí maso si nameleme najemno do misky, přidáme najemno nakrájené šalotky, nasekaný tymián a ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme a necháme 4 hodiny uležet v chladném prostředí. Mezitím si připravíme ingredience na restovanou zeleninu. Červenou cibuli si nakrájíme na kolečka, pórek a stroužky česneku také. Na kostičky si nakrájíme oba druhy paprik a rajčata. Na rozpálený gril si vložíme grilovací pánev, na které necháme rozpustit a rozehřát máslo s trochou olivového oleje. Na másle a oleji nejprve necháme orestovat cibulku s česnekem. Až zesklovatí, přidáme i ostatní zeleninu a necháme 10 minut restovat a občas mícháme. Z Masa si vytvarujeme 4 placky a vložíme také na rozpálený gril. Placky grilujeme 4-5 minut z každé strany. Nakonec necháme na grilu také opéct rozpůlené bulky. Spodní bulku potřeme majonézou, poklademe plátkem ledového salátu, vložíme maso a na něj plátek sýra. Na sýr ještě přidáme pár koleček sterilované okurky a pak lžičkou nabíráme směs restované zeleniny. Vrchní bulku potřeme kečupem a přiklopíme s ní hamburger.

Sledujte náš Facebook