Hovězí hamburger s chutí nakládaných okurek a tymiánu
Hovězí hamburger s chutí nakládaných okurek a tymiánu

Ingredience: 4 bulky, 700g hovězího mletého masa, 70g nakládaných okurek, 1 cibule, 4 snítky rozmarýnu, 3 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 rajčata, hrst lístků rukoly, 4 lžíce hořčice, 4 lžíce majonézy, 200 g hlávkového zelí, sůl, pepř, 1 lžíce octa, 2 lžíce cukru

 

Postup: Maso vložíme do misky, kam přidáme utřený česnek se solí, najemno nasekaný rozmarýn, pepř a důkladně promícháme. K masu ještě přidáme najemno nastrouhané nakládané okurky, znovu promícháme a necháme uležet. Mezitím si hlávkové zelí nakrouháme na jemné nudličky, dáme do misky, přidáme bílou cibuli na půlkolečka, zakápneme octem, přidáme cukr, sůl, pepř a promícháme. Z masa vytvarujeme 4 burgery, potřeme je olejem a vkládáme na rozpálený gril, kde z obou stran grilujeme 4 minuty. Na gril také vložíme rozkrojené bulky, které necháme jen minutu orestovat. Spodní polovinu opečené bulky potřeme hořčicí a poklademe na kolečka nakrájenou červenou cibulí. Položíme maso, plátky rajčete, přidáme majonézu a navrch ještě nakrouhané zelí s cibulí. Pak už jen přiklopíme vrchní bulkou a můžeme servírovat.

Zdroj Miluju Hamburger

Sledujte náš Facebook