Hovězí hamburger s medovo-hořčičným dipem
Hovězí hamburger s medovo-hořčičným dipem Image courtesy of Grant Cochrane at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 500g mletého hovězího masa, 20g nasekaného tymiánu, 10g zeleného pepře, 5ml worcesterové omáčky, sůl, 2 rajčata, 3 cibule, 2-3 nakládané okurky, ledový salát, 100ml majonézy, 30ml plnotučné hořčice, 15ml krémžské hořčice, citrónovou šťávu, 15ml medu a bulky na hamburgery.

 

Postup: V misce smícháme mleté maso s tymiánem, solí, pepřem, přidáme jednu (nadrobno nakrájenou) cibuli, worcesterovou omáčku a necháme uležet na chladném místě. Mezitím si připravíme dip. Do menší misky dáme majonézu, oba druhy hořčice, med a zakápneme citrónovou šťávou. Všechno důkladně promícháme, aby se dokonale propojily všechny ingredience. Z masové směsi si připravíme bochánky v průměru vaší bulky na hamburger a vkládáme na rozpálený gril společně s rajčaty nakrájenými na plátky a cibulí na kroužky. Vše grilujeme 3-5 minut po obou stranách. Těsně před vyjmutím masa z grilu dáme na gril i bulky a necháme zlehka opéct. Do bulek poté vkládáme maso, které potřeme dipem, grilovanou cibuli, rajčata, kolečka okurek a plátek ledového salátu.

 

Vhodné přílohy: bez příloh

Sledujte náš Facebook