Hovězí hamburger s mexickou omáčkou
Hovězí hamburger s mexickou omáčkou

Ingredience: 4 bulky, 700g mletého hovězího masa, 2 šalotky, 2 snítky tymiánu, 3 rajčata, 1 cibule, 4 plátky sýru Gouda, 4 listy hlávkového salátu, sůl, pepř, 4 lžíce hořčice

Na omáčku: 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 rajčata, olej, 1-2 feferonky, 1 zelená paprika, 3 lžíce sterilované kukuřice, koriandr, sůl, pepř

 

Postup: Nejprve si ochutíme a připravíme maso, aby mělo dostatek času na uležení. Mleté hovězí maso vložíme do misky, kam přidáme najemno nasekané šalotky a tymián. Přidáme sůl, pepř a vložíme do chladu alespoň na 3 hodiny. Mezitím si připravíme mexickou omáčku. Na pánvi necháme rozehřát olej, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibulku, česnek a papriku. Necháme zezlátnout a podlijeme trochou vody. Přidáme oloupaná nakrájená 2 rajčata, kukuřici a ochutíme solí, pepřem, koriandrem a chilli papričkami. Necháme provářet 12 minut a pak dáme vychladnout. Na rozpálený gril můžeme vkládat 4 placky z mletého masa a necháme grilovat 4 minuty z každé strany. Bulky si rozpůlíme a necháme grilovat minutu. Spodní polovinu bulky potřeme hořčicí, přidáme list salátu, plátek rajčete a maso. Přes maso přelijeme mexickou omáčkou, přidáme pár koleček cibule, položíme plátek sýru a přiklopíme vrchní bulkou.

Zdroj : www.miluju-hamburger.cz

Sledujte náš Facebook