Hovězí jazyk v portském víně
Hovězí jazyk v portském víně

Ingredience: 800g hovězího jazyka, hrst koriandru, 2 dcl portského vína, olej, sůl, pepř, 2 šalotky, hrst petrželové nati

 

Postup: Syrový hovězí jazyk je důležité dobře odblanit a zbavit žilek na jeho spodní části. Pak nakrájíme na tenké plátky o síle 1 cm. Na všech plátcích uděláme několik zářezů, aby se dovnitř lépe dostala chuť a jazyk se lépe propékal. Šalotky nakrájíme najemno a smícháme společně s nasekaným koriandrem a petrželovou natí. Vše zakápneme olejem a důkladně promícháme. Plátky hovězího jazyka z obou stran osolíme a opepříme a vložíme do misky s koriandrem, petrželovou natí a šalotkami. Opět důkladně promícháme, zalijeme portským vínem a necháme ideálně 24 hodin uležet v chladu. Druhý den jazyk vložíme na rozpálený gril a grilujeme 3 minuty z každé strany.

 

Vhodná příloha: šťouchané brambory

Sledujte náš Facebook