Hovězí mleté biftečky s kapustovým pyré a nivou
Hovězí mleté biftečky s kapustovým pyré a nivou

Ingredience: 800g hovězí kýty,1 červená cibule, 1 menší jarní cibulka, 1 lžičky worcesterové omáčky, 5 stroužků česneku, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 1 kapusta, 20g másla, špetka kari, 3 lístky bazalky, 4 plátky anglické slaniny, 100g sýru Niva.

 

Postup: Hovězí maso nameleme najemno ( viz recept na mleté maso) , vložíme do misky a dochutíme solí, pepřem a přidáme také worcesterovou omáčku. K masu dáme také najemno nakrájenou červenou cibulku a prolisované 3 stroužky česneku utřené se solí. Celou směs spojíme vejcem a strouhankou. Vše důkladně promícháme a necháme 3 hodiny v chladu. Na gril nejprve vkládáme grilovací pánev, na které necháme rozpustit máslo. Na máslo necháme zesklovatět nakrájenou jarní cibulku společně s plátky zbývajícího česneku. Pak na pánev přidáme také nakrájené kostky anglické slaniny. Necháme restovat asi 2 minuty. Opláchnuté listy kapusty nakrájíme na nudličky. Ty vložíme také do pánve, necháme 1 minutu restovat a pak zalijeme 200ml vody. Kapustu necháme dusit, než změkne a pak slijeme vodu. Z masa tvoříme placičky a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran po dobu 6-7  minut. Minutu před sundáním z grilu na každou placku dále lžíci dušené kapusty a překryjeme nadrobeným sýrem Niva. Necháme sýr rozpustit a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: pečené bramborové plátky v alobalu

Sledujte náš Facebook