Hovězí svíčková na červeném pepři s dijónskou hořčicí
Hovězí svíčková na červeném pepři s dijónskou hořčicí

Ingredience: 800g hovězí svíčkové, 2 lžičky červeného pepře, 2 lžičky dijónské hořčice, 100ml portského vína, 2 snítky rozmarýnu, snítka tymiánu, hrubozrnná sůl, olivový olej

 

Postup: Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 plátky o síle 3cm a naklepeme hřbetem pěsti. Do hmoždíře vložíme červený pepř, tymián, rozmarýn, hrubozrnnou sůl a vše rozetřeme dohladka. Obsah hmoždíře přendáme do misky a smícháme s hořčicí a s portským vínem. Vše důkladně promícháme, přidáme lžičku olivového oleje a do této marinády vložíme plátky hovězího masa a necháme marinovat. Marinovat maso necháme minimálně přes noc v chladném a tmavém místě. Druhý den potřeme rošt rozpáleného grilu špekem a vložíme maso. Před položením masa na rošt ho otřeme od marinády, aby marináda nekapala z masa a mas se nepřipalovalo. Grilujeme 3 minuty z každé strany a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: pečené brambory

Sledujte náš Facebook