Ingredience: 250g vepřové kýty, 250g vepřového bůčku, 250g vepřové plece, 7 sušených rajčat, sůl, 2 hrsti strouhanky, 16 lístků bazalky, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, střívko

 

Italské domácí klobásky na gril
Italské domácí klobásky na gril

Postup: Všechny druhy masa nakrájíme na menší kousky tak, aby se nám jednotlivé kusy vešly do mlýnku. Maso nameleme najemno do větší misky. Ochutíme solí a pepřem a přidáme najemno nakrájená sušená rajčata. Nakonec dochutíme najemno nasekanou bazalkou, solí a pepřem. Celou směs masa důkladně promícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den k masu přidáme také strouhanku, znovu důkladně prohněteme a můžeme plnit do střívek. Postup plnění je stejný, jako u jitrnic a také na konec dáváme špejli. Délka klobás záleží na vás. Jednotlivé klobásy dáváme na rozpálený gril a grilujeme za občasného otáčení 12 minut. Při grilování klobásky potíráme čistou vodou.

 

Vhodná příloha: pečené čtvrtky brambor v alobalu s cibulí

Inspirace na webu Zabijačky.cz – kategorie domácí klobásy

Sledujte náš Facebook