Jarní okurkový zeleninový salát s nivou a grilovaným kuřecím masem
Jarní okurkový zeleninový salát s nivou a grilovaným kuřecím masem

 

Ingredience: 2 okurky salátovky, 10 ředkviček, 1 červená cibule, římský salát, 5 cherry rajčátek, 1 lžička vinného octa, 1 limetka, pomerančová kůra, 100 sýru niva,  400g kuřecích prsou, domácí grilovací koření, 4 plátky toastového chlebu, sůl, pepř.

 

Postup: Nejprve si kuřecí maso nakrájíme na 4 plátky, které osolíme, opepříme, posypeme domácím grilovacím kořením a necháme uležet v chladu. Okurku oloupeme a pomocí větší škrabky na brambory si jí po celé délce nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Plátky osolíme a necháme chvilku uležet. Mezitím si na menší kousky nakrájíme ředkvičky a rajčata a vložíme do misky. Římský salát natrháme na malé kousky a vložíme do misky společně s tenkými půlkolečky cibule. Na rozpálený gril si mezitím můžeme vložit plátky okurky společně s toastovým chlebem. Grilujeme minutu z každé strany. Okurku pak nakrájíme na 5cm dlouhé kousky a opečený toastový chléb na kostky. Na gril si vložíme kuřecí maso, které necháme grilovat 4 minuty z každé strany. Do misky si pak vložíme i okurku, přidáme sůl, pepř, nastrouhanou pomerančovou kůru, nadrobený sýr niva, vinný ocet a zakápneme limetkovou šťávou. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na talíře. Pak přidáme i kostky toastového chlebu. Kuřecí prsa z grilu sundáme, nakrájíme na nudličky a také přidáme k salátu.

 

Vhodná příloha: pečivo

Sledujte náš Facebook