Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem
Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

Ingredience: 2 salátové okurky, 400g kuřecích prsou (2 větší prsa), domácí grilovací koření, 10 ředkviček, 1 červená cibule, římský salát, 5 cherry rajčátek, 1 lžička vinného octa, 1 limetka, pomerančová kůra, 100 sýru niva, 4 plátky toastového chlebu, sůl, pepř.

 

Postup: kuřecí prsa necháme vcelku, aby byla více šťavnatá i po tepelné úpravě. Ochutíme solí, pepřem, domácím grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Okurku neloupeme a pomocí větší škrabky na brambory si jí po celé délce nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Plátky dáme do misky a osolíme. Mezitím si na čtvrtiny nakrájíme ředkvičky a rajčata a vložíme do misky. Římský salát natrháme na malé kousky a vložíme do misky společně s tenkými půlkolečky cibule. Na rozpáleném grilu necháme grilovat kuřecí maso – 4 minuty z každé strany a toastový chléb – 1 minutu z každé strany. Okurku pak nakrájíme na 5cm dlouhé kousky a opečený toastový chléb na kostky. Do misky si pak vložíme i okurku, přidáme sůl, pepř, nastrouhanou pomerančovou kůru, kostky sýru Niva, vinný ocet a zakápneme limetkovou šťávou. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na talíře. Pak přidáme i kostky toastového chlebu. Kuřecí prsa z grilu sundáme, nakrájíme na nudličky a také přidáme k salátu.

Sledujte náš Facebook