Jednoduché grilované houby
Jednoduché grilované houby

Ingredience: 300 hub dle vlastního výběru, sůl, olivový olej, citrón, pepř, česnekové grilovací koření, bílé víno, vinný ocet, čínské zelí, rajčata, zelené papriky, bílý jogurt, kari koření, ocet, voda

 

Postup: Houby jsou obvykle považovány za přílohu, a to i když se dělají na grilované bázi. Ano, to je pravda, avšak se k nim v dnešním receptu bude přidávat i něco dalšího. Houby dle vlastního výběru si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, přičemž už je dále nijak nezpracováváme, co se týká krájení, budou prostě jen vcelku. Nyní máme dvě možnosti, jak je grilovat. Ta první je obalit houby v klasickém trojobalu – hladká mouka, vajíčka, strouhanka – a pak grilovat. Druhá možnost – marináda. Na tu si smícháme olivový olej, sůl, česnekové grilovací koření, bílé víno, pepř, citrónovou šťávu a vinný ocet. V této směsi necháme houby přes noc. Další den si rozpálíme gril a houby na něm grilujeme zprudka. Hotové vytáhneme a dáme si je na talíře. Připravíme si ještě doplněk. Bude se jednat o netradiční salát. Čínské zelí, rajčata a zelené papriky si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme si bílý jogurt, kari koření, sůl, pepř, ocet a vodu. Tuto zálivku nalijeme do připravené zeleniny a můžeme podávat s houbami. Komu by to bylo ještě málo, může si k houbám přidat celozrnné pečivo.

 

Vhodná příloha: omáčky, saláty, pečivo

Sledujte náš Facebook