Jehněčí filety na bylinkách
Jehněčí filety na bylinkách

Ingredience: 300 g jehněčích filet, olivový olej, sůl, petrželka, máta, libeček, fenykl, dobromysl, cukety, papriky, čekanka, máslo, smetana ke šlehání 33 %, vejce, hladká mouka, mletý pepř, tvrdý sýr

 

 

Postup: Jehněčí maso je velmi těžké připravovat z pohledu toho, že má specifické aroma, které je mléčné a velmi těžce se ho zbavuje. Filety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si bylinkovou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, najemno nasekanou petrželku, mátu, libeček, fenykl a dobromysl. V této směsi necháme jehněčí filety na noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme a grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře a pokračujeme se zeleninou. Cukety a papriky si očistíme, papriky rozpůlíme, vyndáme semínka, omyjeme pod tekoucí vodou a očistíme. Cukety si nakrájíme na tlustější kolečka a spolu s rozpůlenými paprikami je zakápneme olejem a dáme zprudka grilovat. Hotovou zeleninu si vyndáme na talíř k jehněčím filetám a připravíme si něco dalšího. Čekanku si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na proužky a dáme do pekáčku vymaštěného máslem. Zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Krátce zapečeme a těsně před dopečením se směs ještě zasype strouhaným tvrdým sýrem. Hotové podáváme k jehněčímu a zelenině.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Sledujte náš Facebook