1 jehněčí ramínko (1 až 1,5 kg)
Marináda: jako u jehněčích kotlet (viz str. 78)

Jehněčí ramínko bychom v důsledku jeho „nešťastného tvaru“ jen těžko grilovali na rožni. Poněvadž se při jeho přípravě uvolňuje značné množství tuku, doporučujeme položit na gril pevnou podložku, a to buď grilovací pánev, nebo příslušně vytvarovaný kus alobalu, jehož okraje zahneme směrem nahoru asi o 1 až 2 cm. Marinování provedeme jako u jehněčích kotlet (viz str. 78), nejméně asi 6 až 8 hodin. Grilování by mělo trvat z každé strany asi 1 hodinu, celkem tedy kolem 2 hodin. Zkouška propečenosti: na některé z kostí ostrým nožem mírně odsuneme maso dozadu, abychom mohli posoudit barvu vnitřních částí grilády.

Doba přípravy: 10 hodin.

Sledujte náš Facebook