Roasted Lamb ChopsIngredience: 8 jehněčích kotletek s hmotností min.150g, 120g velkých kompotovaných brusinek, 60g másla, kůra z 1 citronu, 3 snítky rozmarýnu, lžička sušeného česneku, sůl, pepř

 

Postup: Jehněčí kotletky si naporcujeme a maso zbavíme povrchových blan. Do misky si vylijeme kompotované brusinky, které dochutíme solí a pepřem. Do hmoždíře si dáme rozmarýn, sušený česnek a citrónovou kůru. Vše důkladně rozdrtíme a přidáme k brusinkám. K brusinkám také nakonec přidáme rozpuštěné máslo a vše důkladně promícháme. Pak do marinády vložíme i jednotlivé kusy masa. Misku přikryjeme a necháme v chladu uležet do druhého dne. Druhý den vyndáme maso z marinády a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran po dobu 5-ti minut. společně s masem si na gril vložíme také pánev, kde necháme projít varem marinádu, abychom ji mohli servírovat pod masem.

 

Vhodná příloha: bramborová kaše

 

© Maksim Shebeko – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook