Jehněčí sekaná

kategorie // Jehněčí maso
06-13-110

250 g jehněčího a 250 g hovězího masa, 1 velká cibule, 1 svazek zelené petrželky, ½ lžičky soli, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 menší rajče, olej.

Maso usekáme nebo umeleme a smísíme s cibulí, rajčetem a petrželkou i kořením na jemné tvárné těsto. Hranatou formu vytřeme máslem a těsto do ní rovnoměrně rozdělíme a uhladíme. Na horký rošt položíme olejem potřenou hliníkovou fólii vhodných rozměrů, na kterou pak opatrně „koláč“ z masitého těsta vyklopíme. Pokud by snad maso bylo příliš růžové, potřeme ho na povrchu olejem. Počítáme asi s 10 minutami grilování z každé strany. Obracení je velmi jednoduché: alobal zvedneme „chňapkou“ na jedné straně tak, že se pečeně sama překlopí na druhou stranu.

Doba přípravy: 40 min.

Sledujte náš Facebook