Kapsa z cukety plněná slaninou a sýrem Gouda - předkrm
Kapsa z cukety plněná slaninou a sýrem Gouda – předkrm

Ingredience: 2 cukety, 16 plátků slaniny, 25g sýru Gouda, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Cuketu řádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Každou cuketu nakrájíme na 8 plátků podélně po celé její délce. Tloušťka jednotlivých plátků by neměla být větší, než 0,5cm, aby se plátek nelámal ani při ohýbání. Plátky si rozložíme na pracovní desku a každý plátek posolíme a opepříme z obou stran. Na levou polovinu plátků z cukety klademe plátek slaniny. Ještě přidáme trošku nastrouhaného sýru Gouda. Pravou stranu plátku cukety přehneme přes levou a zajistíme namočeným dřevěným párátkem nebo menší jehlou. Takto naplněné a zajištěné plátky vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 2-3 minuty z každé strany. Při grilování potíráme čistým olivovým olejem.  Každému hostovi přijdou 4 kusy plněné cukety na porci.

 

Vhodná příloha: bageta rozpékaná na grilu s bylinkovým máslem

 

 

foto by © Stefano Pareschi – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook