Kapustové karbanátky na grilu zapečené sýrem gouda
Kapustové karbanátky na grilu zapečené sýrem gouda

Ingredience: 300g hovězí kýty,200 g vepřové plece, 100 g vepřového bůčku,1 červená cibule, 1 menší jarní cibulka, 5 stroužků česneku, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 1 kapusta, 20g másla, 3 lístky bazalky, mletý kmín, sůl, pepř, 100g sýru gouda

 

Postup: Hovězí maso nameleme najemno, pak nameleme také oba druhy masa vepřového. Vložíme do misky, dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a přidáme nasekanou bazalku. K masu dáme také najemno nakrájenou červenou cibulku a prolisované 3 stroužky česneku utřené se solí. Nakonec přidáme také jemně spařené a najemno nakrájené listy kapusty. Celou směs spojíme vejcem a strouhankou. Vše důkladně promícháme a necháme 3 hodiny v chladu. Z masa tvoříme placičky a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran po dobu 6-7  minut. Minutu před sundáním z grilu každou placku zasypeme nastrouhaným sýrem Gouda pro lepší chuť. Necháme sýr rozpustit a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: brambory na grilu

Sledujte náš Facebook