Kořeněná křídla

kategorie // Drůbež
08-30-170

Kořeněná křídla
Kořeněná křídla

Ingredience: 300 g kuřecích křídel, slunečnicový olej, sůl, citrónová tráva, mletý pepř, česnekové grilovací koření, kurkuma, plnotučná hořčice, mletá sladká paprika, římský kmín, mletý zázvor, mletý hřebíček, mletý kmín, tymián, švestková povidla, bílý jogurt, zakysaná smetana, estragon, kopr, koriandr, fenykl, muškátový oříšek, šalvěj, wasabi

Postup: Kuřecí křídla budou sice dost kořeněná, ale i doplněná i dip podobného rázu. Takže začneme jako vždycky – maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnekové grilovací koření, kurkuma, plnotučná hořčice, mletá sladká paprika, římský kmín, mletý zázvor, mletý hřebíček, mletý kmín, tymián a citrónová tráva. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka ze všech stran. Hotová křídla si vyndáme na talíř a přejdeme k dipu. Do misky si dáme švestková povidla, smícháme je s kurkumou, bílým jogurtem, zakysanou smetanou, najemno nasekaným estragonem, najemno nasekaným koprem, přidáme koriandr, fenykl, muškátový oříšek, šalvěj, wasabi, osolíme, promícháme a můžeme podávat k masu. Tento dip je snad ještě o dost výraznější než samotné maso, takže kdo nemá rád příliš kořeněná jídla, měl by se tomuto pokrmu vyhnout. Díky wasabi dostane dip výrazně asijský nádech, takže je to další rozměr chutí v tomto pokrmu.

Vhodná příloha: pečivo

Sledujte náš Facebook