Příprava octa s bylinkami

Estragonový ocet

150 – 200 estragonových listů nakrájených nadrobno se přelije asi 1 l vinného octa. Po 3 – 14 dnech je vhodný k použití.

Česnekový ocet

50 g stroužků česneku (rozdrcených), několik hřebíčků, 5 g zázvoru (vcelku), ½ bobkového listu přelijeme ½ l vinného octa. Nádobu dobře uzavřeme a necháme 2 týdny v klidu. Ke kořenění je třeba jen několik kapek.

Přísady podle přání: bobkový list, malé cibulky, hřebíček, libeček, saturejka, plátky citrónu.

Přísady do bylinného octa

Estragon, kopr, meduňka, bazalka, libeček a k tomu bobkový list, hřebíček, jalovec a hořčičné semínko.

Související recepty

Grilovací směsi

Koření se jemně rozetře nebo rozemele, smíchá s olejem a nechá 1 hodinu uležet. Připravené maso se před grilováním potře připravenou