Králičí čtvrtky v alobalu s pomerančem a černými olivami
Králičí čtvrtky v alobalu s pomerančem a černými olivami

Ingredience: 1 králík, 2 pomeranče, 100g nakládaných černých oliv, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř, 6 stroužků česneku, olej

 

Postup: Králíka nejprve důkladně zbavíme všech tuků mezi jednotlivými částmi masa a důkladně opláchneme. Pak rozdělíme celého králíka na jednotlivé běhy. Do misky si utřeme prolisované stroužky česneku se solí. Do druhé misky si nalijeme olej, do kterého nastrouháme kůru z jednoho pomeranče. Každý kousek králíka pak potřeme ze všech stran a opepříme. Vložíme do větší misky, zakápneme pomerančovým olejem a necháme marinovat nejméně přes noc. Po skončení marinování maso vyjmeme z misky a vkládáme jednotlivé kusy na připravený alobal. Ke každému dáme jednu snítku rozmarýnu, 4 plátky pomeranče a také 25g oliv. Důkladně alobal zabalíme, nejlépe v několika vrstvách a vkládáme na gril. Pozvolna maso grilujeme 1,5 hodiny. Pak králíka můžeme ještě vyndat z alobalu a vložit jej na chvíli na gril. Nutné to není, ale někdo má rád křupavou krustu. Společně s částí masa také na talíř dáváme olivy a plátky pomeranče.

 

Vhodná příloha: pečená brambora

Sledujte náš Facebook