Grilled shrimp with sauce on plate on wooden table close-upIngredience: 24 menších krevet, 4 lžíce lesního medu, kompotované brusinky, sůl, pepř, bazalka, olivový olej

 

Postup: Pokud nemáte nerezové jehly na špízy, nechte špejle nejprve 2 hodiny namočené ve vodě. Krevety oloupeme tak, aby nám zbylo pouze jedlé tělo krevet. Pak vložíme krevety do misky kam přidáme i nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pak necháme marinovat 30 minut v chladu. Vyjmeme z chladu a napichujeme na špejle nebo jehly po třech kusech. Před položením na gril potřeme jednu stranu krevet medem. Z jedné strany grilujeme 2 minuty a před otočením lehce potřeme medem i druhou stranu. Mezitím si kompotované brusinky rozmixujeme do hladka a lehce osolíme. Krevety vložíme na talíř a lehce zakápneme šťávou z rozmixovaných brusinek. Jedná se o lehký grilovaný předkrm před hlavním chodem.

© Africa Studio – Fotolia.com

Vhodná příloha: Čerstvá francouzská bageta

Sledujte náš Facebook